breng  eens 'n zonnetje onder de mensen  1 minuut

.Door Jana Poukens , VERSLAGGEEFSTER BY hac WEEKBLAD

Budelse Poffertjesbakker deelt 50 kant-en-klare maaltijden uit

.BUDEL - Afgelopen jaar sloeg de verveling toe bij Harry Bos, ook wel bekend als dé poffertjesbakker van Budel en omstreken. Vanwege de pandemie was het voor hem niet mogelijk om te doen wat hij graag doet: namelijk poffertjes bakken voor bewoners van onder andere rusthuizen en zorginstellingen in de regio.( zie webside ) Dat doet Harry al ruim 25 jaar, volledig gratis en uit de goedheid van zijn hart. Maar dit jaar verliep dit net iets anders.

."Vanwege de coronacrisis was het niet mogelijk om mensen blij te gaan maken met poffertjes of een lekker ijsje, iets wat ik normaal gezien regelmatig doe." Maar daar heeft Harry nu een mooi alternatief voor gevonden. Op donderdag 26 november kwam hij, verkleed als zwarte piet, langs bij Cordaad Welzijn in De Borgh te Budel, waar hij maar liefst 50 waardebonnen van Jumbo Budel schonk die ingeruild kunnen worden voor een kant-en-klare maaltijd. "Op deze manier wil ik de kansarme mensen en gezinnen laten weten dat ze niet worden vergeten, zeker in dit moeilijke jaar," vertelt Harry.

"Om er voor te zorgen dat de waardebonnen op een goede plaats terecht komen heb ik contact gelegd met Kordaad Welzijn. Zij zijn in samenwerking met het sociaal team Cranendonck, op zoek gegaan naar personen en gezinnen die de bonnen goed kunnen gebruiken," aldus Harry.

"En daar hoefden we niet ver voor te zoeken," vertelt Marlon Korsten van Kordaad Welzijn. "Samen met het sociaal team hebben we gekeken welke gezinnen en personen we hier blij mee kunnen maken en we gaan vrijwel meteen de waardebonnen uitdelen, namens Harry uiteraard. We vinden het buitengewoon bijzonder dat Harry deze schenking doet. Er is namelijk nog veel stille armoede en zeker in dit moeilijke jaar is het fijn om mensen een 'feel good' moment te gunnen  en dat ze er bij horen."

Harry hoopt dat zijn gebaar van goede wil een vervolg krijgt. "Met deze actie hoop ik ook anderen te inspireren om iets goed te doen voor de medemens. Ik denk aan verenigingen die bijvoorbeeld aan alle leden een kleine donatie van bijvoorbeeld 1 euro vragen om zo anderen weer een plezier te kunnen doen. Voor velen is 1 euro gemakkelijk te missen, en zo kan je voor anderen misschien wel een wereld van verschil maken".

P.S .Graag dit bericht  zoveel mogelijk delen.

.een kant en klare maaltijd kost 6- €