.Door Jana Poukens , VERSLAGGEEFSTER BY hac WEEKBLAD

Budelse Poffertjesbakker deelt 50 kant-en-klare maaltijden uit

BUDEL - Afgelopen jaar sloeg de verveling toe bij Harry Bos, ook wel bekend als dé poffertjesbakker van Budel en omstreken. Vanwege de pandemie was het voor hem niet mogelijk om te doen wat hij graag doet: namelijk poffertjes bakken voor bewoners van onder andere rusthuizen en zorginstellingen in de regio.( zie webside ) Dat doet Harry al ruim 25 jaar, volledig gratis en uit de goedheid van zijn hart. Maar dit jaar verliep dit net iets anders.

."Vanwege de coronacrisis was het niet mogelijk om mensen blij te gaan maken met poffertjes of een lekker ijsje, iets wat ik normaal gezien regelmatig doe." Maar daar heeft Harry nu een mooi alternatief voor gevonden. Op donderdag 26 november kwam hij, verkleed als zwarte piet, langs bij Cordaad Welzijn in De Borgh te Budel, waar hij maar liefst 50 waardebonnen van Jumbo Budel schonk die ingeruild kunnen worden voor een kant-en-klare maaltijd. "Op deze manier wil ik de kansarme mensen en gezinnen laten weten dat ze niet worden vergeten, zeker in dit moeilijke jaar," vertelt Harry.

"Om er voor te zorgen dat de waardebonnen op een goede plaats terecht komen heb ik contact gelegd met Kordaad Welzijn. Zij zijn in samenwerking met het sociaal team Cranendonck, op zoek gegaan naar personen en gezinnen die de bonnen goed kunnen gebruiken," aldus Harry.

"En daar hoefden we niet ver voor te zoeken," vertelt Marlon Korsten van Kordaad Welzijn. "Samen met het sociaal team hebben we gekeken welke gezinnen en personen we hier blij mee kunnen maken en we gaan vrijwel meteen de waardebonnen uitdelen, namens Harry uiteraard. We vinden het buitengewoon bijzonder dat Harry deze schenking doet. Er is namelijk nog veel stille armoede en zeker in dit moeilijke jaar is het   en dat ze er bij horen."

 

Harry hoopt dat zijn gebaar van goede wil een vervolg krijgt. "Met deze actie hoop ik ook anderen te inspireren om iets goed te doen voor de medemens. Ik denk aan verenigingen die bijvoorbeeld aan alle leden een kleine donatie van bijvoorbeeld 1 euro vragen om zo anderen weer een plezier te kunnen doen. Voor velen is 1 euro gemakkelijk te missen, en zo kan je voor anderen misschien wel een wereld van verschil maken".

P.S .Graag dit bericht  zoveel mogelijk delen.
 

een jaar later

jana@hacweekblad.eu jana@hacweekblad.eu

22 nov. 2021 11:40

Hallo Harry 

De Poffertjesbakker trakteert 

BUDEL - Op vrijdag 22 oktober mocht Harry Bos, beter bekend in de regio als 'De Poffertjesbakker', 85 kaarsjes uitblazen.

En wie jarig is trakteert! In samenwerking met Cordaad Welzijn en het Sociaal team Cranendonck werden er 50 personen geselecteerd, mensen die in (stille) armoede leven en wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.


Deze 50 mensen ontvangen een waardebon die ze in kunnen ruilen voor een lekkere maaltijd van De Zaak vol Smaak Carry van Rooij. "Normaal gezien zouden de waardebonnen uitgedeeld worden op 2 december bij De Klimroos in Budel,

terwijl ik voor alle aanwezigen gratis poffertjes zou bakken," vertelt Harry. "Stichting De Klimroos had de locatie trouwens volledig kosteloos beschikbaar gesteld. Jammer genoeg kon dit niet doorgaan ( corona )

en zullen de bonnen gewoon afgeleverd worden bij de mensen. Maar op deze manier kan ik mijn verjaardag toch op een fijne manier vieren met anderen!” 

mijn dank gaat uit naar 

Stichting De Klimroos en 

Cordaad Welzijn en het Sociaal team cranendonck

en weer 1 jaar later 22 - 10 - 2022

klik op foto voor vergroting op pc, maar op tablet met 2 vingers vergroten

en om dat de stille armoede razend snel om zich heen grijpt deze keer geen 50 bonnen   

            maar 75 ,meer kan ik niet betalen van mijn AOW 

        maar is geworden 160 door liefde volle steun van mensen om mij heen

het verhaal

www.ed.nl/cranendonck-heeze-leende/harry-86-schenkt-eetbonnen-aan-minderbedeelden-dan-kunnen-ze-een-keer-lekker samen eten en gewoon  in alle rust van elkaar houden

 ik wil jullie laten zien wat je voor iemand kan doen voor praktisch niks en als je dat gezien heb ga dan is vragen in een winkel die kant en klare maaltijden verkoopt wat ze kosten , dan kom je er achter hoever je komt voor en paar euro

laat staan als je 1 euro vraagt aan de leden van een club of vrienden voor dat je het weet geef je veel mensen een maaltijd met sinterklaas, of met kerst en dan kunnen die ook weer even verder  gevoels matig , en  dat ze er bij horen."

de bonnen worden in december uit gerijkt aan de mensen die ze nodig hebben

de bon heeft een waarde van 5 euro wat genoeg is voor één 

 van de 95 % kant en klare maaltijden die in de winkel liggen en die echt perfect zijn

het adres van plus is Parallelweg 1B, 6023 BA Budel-Schoot